Baskılı Etiket

Baskılı Etiket Nedir ?

Baskılı etiketler, günlük yaşantımızın bir parçası ve hem işletmeler hem de tüketiciler için işlevselliği oldukça önemli. Ürünlerin üstünde olan etiketlerin, hem estetik hem de bilgiyi en hızlı şekilde vermesi gerekiyor. Son dönemde kullanımı oldukça artan baskılı etiketlerin üzerine detaylı bilgiler vermekte fayda var. Baskılı etiket kuşe kağıda basılan arka yüzeyinde yapışkan bulunan kağıtlardır. Üstünde ürüne ait bir takım bilgiler bulunan bunun yanı sıra işletmenin iletişim bilgilerinin de yer aldığı bu kağıtlar aynı zamanda oldukça etkili bir reklam aracı olarak da kullanılmaktadır. Yasal zorunluluk nedeniyle artık günümüzde pek çok üründe baskılı etiket kullanılması zorunlu hale gelmiştir. Gıda sektörü, kimyasal madde üretimini kapsayan çok geniş bir yelpazede yer almaktadır.Ürünün son kullanma tarihi, üretim tarihi içeriği oldukça önemlidir. Eğer ürün ile alakalı tüketicinin dikkat etmesi gereken uyarılar bulunuyorsa bunun da belirtilmesi sağlık güvenliği açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda işletmeler sadece reklam amaçlı da baskılı etiket yaptırabilirler.

Baskılı Etiket Çeşitleri Nelerdir?

Baskılı etiket gelişen teknoloji ile birlikte oldukça zengin bir çeşitliliğe ulaşmıştır. Birçok sektörde ve işletmede çok yaygın bir biçimde kullanılan, çeşitleri arasında barkodlu, fiyat gösteren, kapatıcı, şeffaf ve içten yapışmalı olanlar vardır. Bilgisayar teknolojisi ile üretimi sağlanan grafikler ile desteklenerek hedef alınan tüketici kitlesini etkilemeyi başarması bakımından tercih edilir. Bunun için profesyonel bir ekip ile çalışılmalıdır. Ürünün özellikleri hakkında tüm bilgiler doğru şekilde verildikten sonra renk ve diğer detaylar hakkında ortak bir karar verilmesi gerekiyor. Doğru şekilde tasarlanan her etiketin işletmelere olumlu yönde katkısı olduğu gibi yanlış tercihlerin de zararları olabileceği unutulmamalıdır.

Baskılı Etiket Fiyatları

Baskılı etiket fiyatlarını etkileyen başlıca faktörler sırasıyla;
  • Etiketlerde kaç renk baskı uygulanacağı
  • Baskı için kullanılacak etiketin özellikleri
  • Baskı yapılacak etiketin boyutu
  • Baskı yapılacak etiketin sayısı

Baskılı etiket, genel olarak reklam amacı ile kullanılan ve ismine İngilizce yapışkan anlamına gelen “sticker” olarak da geçer. Temelde baktığınız zaman üretim yönünden barkod etiketlerle aynıdır. Baskılı etiketlerde bilgilendirme, mesaj ve en önemlisi görsel kullanılır. Bu şekilde de tüketiciye doğrudan ulaşılır.

Baskılı Etiket Boyutları ve Kullanım Alanları

Baskılı etiketlerin kullanım yelpazesi oldukça geniştir. Örneğin Gıda sektöründeki ürünler ile ilaç sektöründeki, kimya sektöründeki yada kırtasiye sektöründeki ürünlerin boyutları hepsinden farklıdır. Bu durum da ihtiyaca göre farklılaşan etiket boyutlarını da göz önüne alırsak baskılı etiketler bize sınırsız bir özgürlük sağlar ve en verimli şekilde kullanabilirsiniz.